waar naartoe
— in maastricht

Maastricht heeft alles om er de tijd van je leven te beleven! Uiteraard zijn er de hoog aangeschreven hogescholen, universiteiten en bibliotheken.


Maar wat doe je 's avonds of in het weekend? Naar één van de vele bioscopen, theaters of musea natuurlijk! Ontdek ook de gezellige buurten met vele restaurants, cafés en feestjes die tot de ochtend kunnen duren.


Wij sommen alvast 6 hotspots op in de buurt van wauwhaus.

 

 

o1 — café zuid

In deze trendy gerenoveerde bordenfabriek kan je terecht voor tapas, cocktails en heel wat ander lekkers. Op het terras met uitzicht op de groene Maasoever is het heerlijk relaxen. Daarnaast kan je er ook een voorstelling van Toneelgroep Nederland meepikken, één van de grootste theatergezelschappen van Nederland.
www.cafezuid.nl

02 — dadawan

's Avonds een hongertje? Dan is Dadawan your place. Mensen staan hier aan te schuiven én met reden. Hier geniet je van vers gemaakte Oosters geïnspireerde bowls aan een studentenprijsje.
www.dadawan.nl

o3 — de groene loper

Maastricht leeft! Dat bewijst dit recreatieve groene lint voor fietsers en voetgangers dat het groene buitengebied met het centrum van de stad verbindt. Een mooi staaltje visionaire stadsontwikkeling dat slim omgaat met groen en mobiliteit.

04 — the broth bar

One cup a day keeps the doctor away! De heerlijke verse bouillons van The Broth bar zorgen voor een boost voor je immuunsysteem. Je vindt er ook heerlijke biologische en 100% glutenvrije slow food gerechten en zoetigheden.
www.thebrothbar.nl

05 — bonnefantenmuseum

Toe aan een cultureel uitje? Op nog geen 10 minuten fietsen van de Wauwhaus vind je het indrukwekkende Bonnefantenmmuseum, hét museum voor beeldende kunst dat vaste collecties afwisselt met boeiende hedendaagse tentoonstellingen.
www.bonnefanten.nl

06 — de leim

Snel wat nodig of zin om wat rond te snuisteren? Maak kennis met je buurt en buren, want lokaal shoppen was nog nooit zo in! In het gezellig lokale winkelcentrum De Leim vind je een mix van ketens en lokale speciaalzaken.
www.deleim.nl

 

Meer over studeren in Maastricht?
Maak kennis met onderwijsinstellingen, opleidingen, (bij)banen, stages, verenigingen,...

mymaastricht.nl